hétfő, szeptember 11, 2006





































A képen: a Selypi Baptista Gyülekezet vezetői, Gabi néni és Feri bácsi
Isten arra bátorít minket, hogy kezdjünk egy új gyülekezetplántálást Selypen és Lőrincin. Mi szeretnénk engedelmeskedni neki, ezért elkezdtük szervezni azokat az alkalmakat, ahol elérhetünk embereket. Szeptember 30-án lesz az első evangélizációs alkalmunk: "Alfa klub". A nyári táborunk alatt sok szülő hozta gyermekét Selypről és Lőrinciről, két szülő végig velünk volt, és a velük folytatott beszélgetések alatt kiderült, hogy vágynak Istenről hallani, és több szülő is mondta, hogy szívesen eljönne egy ilyen beszélgetős alkalomra. Ezért elég nyilvánvaló volt a számunkra, hogy valamit el kell kezdenünk. Igével is bátorít az Úr minket folyamatosan:
- "Te pedig olyan népet hívsz, melyet nem is ismersz, és olyan népek futnak hozzád, amelyek nem ismertek: Istenedért, az ÚRért, Izráel Szentjéért, aki dicsővé tesz téged. 6 Keressétek az URat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!"(Ézsa. 55:5-6)
-35 Vajon nem ti magatok mondjátok-e, hogy még négy hónap, és jön az aratás? Íme, mondom nektek: emeljétek fel a szemeteket, és lássátok meg, hogy a mezők már fehérek az aratásra. 36 Az arató jutalmat kap, és begyűjti a termést az örök életre, hogy együtt örüljön a vető és az arató. 37 Mert ebben az esetben igaz a közmondás, hogy: más a vető, és más az arató. 38 Én elküldtelek titeket, hogy azt arassátok, amiért nem ti fáradtatok: mások fáradoztak érte, ti pedig az ő munkájukba álltatok be."
(János 4:35-38)
Petőfibányán nagyon hasznos volt ez az evangélizációs forma (ALFA). Marcsi és Ildikó ezeken az alkalmakon bátorodtak fel arra, hogy befogadják a szívükbe Jézust.

Nincsenek megjegyzések: