hétfő, szeptember 25, 2006













Kedves Testvérek!

Tavaly még havonta rendeztük az úgynevezett Felhőcske Játszóházakat Petőfibányán a hónap utolsó szombat délelőttjein, amelyre nagyon szívesen jártak a gyerekek. De azt tapasztaltuk, hogy az utolsó pár alkalmon már nem nagyon jöttek újak, s sajnos szülők egyáltalán nem kísérték el (vagy elkísérték és visszajöttek értük) gyermekeiket. MI pedig fontosnak tartjuk a gyülekezetplántálásban, hogy a szülők is részt vegyenek gyermekeikkel, hallják az örömhírt... így most szeptembertől a hónap utolsó vasárnap délutánjaira hívjuk Petőfibánya és környéke családtagjait CSALÁDI NAPRA.

2006 szeptember 24-én tartottuk meg első CSALÁDI NAPUNKAT délután 3-tól kb 7 óráig. Szükségesnek látjuk, hogy Petőfibányán is legyen lehetőség együtt lennie a családnak: kikapcsolódni, s akár játékosan tanulni pl. családon belüli kapcsolatokról, magatartásformákról...
Tavalyi játszóházunkhoz hasonlóan épült fel az alkalom, bár a sorversenyre most nem jutott idő. A nagyobb hangsúlyt a kiscsoportos beszélgetésre helyeztük, ahol a Julika néni által elmondott történet alapján beszélgettünk családon belüli kapcsolatokról, az igazi szeretetről...
15.00-15.30 ének/dicsőítés (gyerek és felnőtt dicsőítő énekek felváltva)
15.30-16.00 Tanítás (Jákób családja, József története, üzenet: A család legfontosabb feladata az, hogy szeressék egymást!)
16.00-16.45 Aranymondás (Jn 13:34 „Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást!”)
16.45-17.15 Csoportos játék
17.15-17.45 Kiscsoportos beszélgetések (ovi, iskolások, felnőttek csoportja)
17.45-18.00 Evés-ivás
18.00-18.30 Sorverseny (erre nem jutott idő)
18.30-19.00 Kézműves (szívet készítettünk papírból: egy-két vágás és hajtás , s kész a két részből álló szív, amely szimbolizálhatja a házastársak vagy Isten és ember közti szeretet-kapcsolatot.)
A gyülekezetbe járók nagy része jelen volt több családdal együtt+ 2 család jött még, bár az Apukák otthon maradtak. Dicsőség Istennek, hogy van lehetőségünk ilyen alkalmat szervezni! Imádkozzatok kérlek, hogy egyre több család válassza ezt a lehetőséget az együttlétre!

Nincsenek megjegyzések: