csütörtök, július 31, 2008

2008.07.31. 

Házassági alkalom


Allen és Sharon találkozói nagy segítséget nyújtanak mindazoknak, akik meg akarják ismerni Isten álláspontját a házasságról és az abban óhatatlanul felmerülő nehézségek megoldásáról. P1350730.JPG

A mai alkalom már nem az első volt a sorban, és terv szerint egy hosszabb sorozat része. 

13-an gyűltünk össze, volt aki a párjával jött, volt aki egyedül, de mindenkinek ugyanaz volt az üzenet: a házasságban az én feladatom  a másik személy szolgálata. 

Ezt főleg akkor nehéz teljes szívvel elfogadni, amikor úgy érezzük, hogy a társunk méltatlanul, figyelmetlenül, szeretetlenül bánik velünk. De Isten igéje és akarata egyértelmű: szolgálnunk kell egymást, akkor is, ha a világ, az ész és a kavargó érzelmek  mást diktálnának. Ehhez azonban van egy mindennél erősebb és hatékonyabb segítségünk:Isten és az Ő szeretete. 

Emberi természetünk, mindennapjaink gondjai és téves elgondolásaink a házasságról nagyon megnehezítik, sőt néha lehetetlenné teszik, hogy figyelemmel, kedvességgel, odaadással és magunkat a másiknak alárendelve forduljunk házastársunk felé. Pedig ez Isten egyértelmű akarata, ekkor tud minket megáldani a házasságunkban. 

Minden szép dolog úgy jön létre és úgy marad életben, ha dolgoznak vele/érte. Nekünk is ezt kell TUDATOSAN tennünk házasságunkban, Isten kegyelmének, szeretetének és vezetésének segítségével. 

IMG_3790.JPG

A beszélgetés során a következő témákat érintettük és bontottuk ki, illetve oldottunk meg ezekkel kapcsolatos gyakorlati példákat:


1. Mi az alárendelődés? Negatív vagy pozitív dolog? 

-Megnéztük, hogy bár Jézus egyenlő volt az Atyával (János 1:1), mégis azt választotta, hogy alárendeli magát az Atya akaratának (János 5:19). (Fil 2:6-8)

-Férfinak és nőnek egyaránt alá kell magát rendelni a társának. Mindkét fél Istentől rendelt feladata, hogy párját szolgálja. (Efézus 5:22;25;33)


2. Mi az akadálya az alárendelődésnek, mi a gyökere annak, hogy nem akarjuk magunkat egymásnak alárendelni?

-ÖNZŐSÉGÜNK

-Jakab 4:1-3


3. Kapcsolataink egyik legnagyobb problémája a helytelen kommunikáció:

-Hogyan kezeljük érzéseinket? 

Sokszor a két végletet választjuk: vagy elfolytjuk érzéseinket, vagy kiöntjük. Ehelyett a helyes út érzéseink elismerése, majd szelektív kifejezése. Döntést kell hoznunk, hogy mely érzelmeinket fejezzük ki (azaz mely érzelmek kifejezése szolgálja kapcsolatunk építP1340046.JPGP1340041.JPG

IMG_3824.JPGIMG_3794.JPG