vasárnap, július 27, 2008

Családi nap 2008. 07. 27. 


Pipis hegy

Jászberényi, gyöngyösi és petőfibányai gyülekezetek találkozója



Mintegy harmincan indultunk vasárnap reggel a Gyöngyös melletti repülőtérre, hogy egy izgalmas napot töltsünk el két másik gyülekezettel együtt. Ott már várt minket még kb. 10 petőfibányai és sok más bátor testvér, akik a már csütörtökön kezdődött Western hétvége keretében napok óta kint aludtak sátrakban a helyszínen. Igazi túlélő tábor volt ahogy hallottuk, a saját kezükkel készített zuhanyzót és WC-t elnézve ezt el is hisszük. Nagyon komoly szervezés előzte meg ezt a napot, mire mi oda értünk ennek a munkának a gyümölcsét élvezhettük. A két nagy felállított sátor közül egyik az istentiszteletnek adott helyet, a másikban szorgos kezek munkálkodtak, hogy az enni és innivalót elkészítsék a kb. 80-100 embernek. 

A reggel egy 5 állomásból álló akadályversennyel kezdődött, amiben a csapatokat úgy lettek összeállítva, hogy minden korosztály és minden gyülekezet képviselve legyen minden egyes csapatban. Egy kb. 40 perces sétával elértük az Anna tavat és egy kis kápolnát. Útközben  olyan feladatokat kellett megoldanunk, amik valóban segítették a megismerkedést és az egymáshoz való közelebb kerülést (pl. mindenkinek a nevét meg kellett jegyezni egy másik szóval együtt, és a körben előttünk ülő összes személyt el kellett sorolni-vicces volt, nagyon élveztük).

Az istentisztelet dicsőítéssel kezdődött, amit mi petőfibányaiak szolgáltattunk. Ezután egy jelenetet mutattunk be, amiben Isten szeretetét és kegyelmét ugyanúgy láthattuk, mint azt, hogy a gonosz hogyan próbál minket távol tartani az Úrtól. 

A prédikációban Kosik Peti arról tanított, hogy Isten hogyan, milyen módokon szól hozzánk. 

A délutáni szabadidő eltöltése után kiscsoportos beszélgetésekhez lehetett csatlakozni, ahol a következő témák közül lehetett választani: Hogyan növekedjünk Krisztusban?; Keresztény gyermeknevelés; Sáfárság; Miért van szükség gyülekezetre?; Mátrix beszélgetés.

A nap folyamán több bizonyságtevő is megosztotta velünk élményeit, tapasztalatait Isten szeretetéről, gondoskodásáról és mindenhatóságáról.

A záró üzenetben Allen arról beszélt, hogy mindannyiunknak adott az Úr lelki ajándékokat, amiket egymás építésére kell használnunk, és felelősségünk ezen ajándékok keresése és használata. 

Minden értelemben nagyszerű nap volt, közösségben voltunk az Úrral és egymással, kaptunk és adtunk bizonyságokat, feltöltődtünk és remélhetőleg ez még csak a kezdete a 3 gyülekezet későbbi közös tevékenységeinek. 

Sokak arról számoltak be a nap végén, hogy nagyon megszólította őket az Úr ilyen vagy olyan formában valamelyik program alatt. Ismét láthattuk, hogy bár az előadók és bizonyságtevők nem beszélték meg előre, mégis a mondanivalójuk mind egymásra épült és ugyanazt az üzenetet hordozta. Olyan jó tudni, hogy Isten szervezi ezeket a dolgokat, és mindenkit személyesen vezetve helyezi a szívekbe azt, amit ki akar emelni az adott alkalommal.

P1340381.JPG

Hála Istennek a nyári táborunkból is jöttek erre a hétvégére

P1340387.JPG

P1340376.JPG

A Pioneers alapítvány a legnagyobb szolgálatot végezték, vigyáztak gyermekeinkre

P1340445.JPG

Dezső és Gyula beszélgetek az élet értelméről.

P1340466.JPG

Allen és Jonatán (Jonatán volt ennek a napnak a fő szervezője) ők, velünk együtt már negyedik napja voltak fent a hegyen, és növekedtünk egymás hite által.

P1340480.JPGP1340533.JPG

Dezső elmondta mit tett Isten az életébe!

P1340504.JPG

A fiataljainkkal elő adtunk egy jelenetet ami arról szólt mit tett Isten értünk.P1340449.JPG

Hugi és Gábor a szabadság élvezése közben

P1340764.JPGP1340761.JPGP1340738.JPGP1340657.JPGP1340712.JPG

Gábor gyülekezetünk aktív fiatal felnőttje elmondta miképpen ismerte meg Jézust és mi történt az életében Dicsőség az Úrnak ezekért a fiatal emberekért!

P1340682.JPG

Allen prédikált arról, hogy egymást hogyan tudjuk segíteni a növekedésben Edina (Kosik Peti felesége) fordította és tette egyértelművé  Isten üzenetét.