szerda, december 12, 2007


 December 12. szerda

Korán reggel keltünk. Ennek ellenére öröm volt számomra, hogy 6.45-kor már szinte az egész csapat nálunk volt, s ismét imádsággal kezdhettük a napot. Ma igét is kaptunk: Zsidók 2:11-18 Jézus mondta: „Istenben bízom én” …”könyörületes és hűséges Főpap”…

 

Egyházasdengelegen mindig szívesen fogadnak. Szlovák nemzetiségű iskola. Sajnálattal hallottuk, hogy jövőre már csak alsó tagozat működik… A tanári kar, igazgatóval együtt (aki a polgármester is egyben) egy kis finomságra hívott meg minket.. Mivel volt még egy kis időnk szívesen is maradtunk. Az egyik tanárnővel hosszan beszélgetni is kezdtünk  mi is a különbség pl. baptista és katolikus közt, s végül elmondhattuk a lényeget: nem a vallási hovatartozás számít, hanem, hogy követem-e Isten Fiát ,Jézust… . Kérlek imádkozzatok, hogy valóban találkozzanak az élő Jézussal, És találjanak valami megoldást az ilyen pici települések, az iskolák tovább működtetésére.

 

Szarvasgedén a kb. 20 óvodás óriási örömmel fogadott. Már a paraván felállításának látványától is olyan Óóóó!  És Ááááh! Hangzott el, mintha tüzijátékot látnának… Szívesen énekeltek, a mulatságos részeknél hahotáztak. Óvónők két óvodás segítségével kis karácsonyfa ajándékot is átnyújtottak nekünk.  Hallottuk, hogy még a tavalyi énekre is emlékeztek….

 

Délután még előadtuk Zagyvaszántón a Művelődési Házban az Ajándékozni öröm c. bábdarabot.. Sajnos nehezen mozgósíthatók az itteniek, de kb. 14 gyerek és 8 felnőtt így is eljött megnézni. Kérték, hogy jövőre később kezdjük, mert akkor talán többen tudnak részt venni az oviból és iskolából. Az egyik szülő felajánlott nekünk egy betlehemes zenés színdarabot, amit egy ismerős által majd eljuttat nekünk. Volt bent egy idősebb bácsi, aki azt mondta,  nagyon örül, hogy ilyen előadást csinálunk itt. Felajánlott 1000 Ft-ot.

 

Egy kissé elfáradtunk, mert közben 3 napos musical bemutatóra is készülünk. Most péntek, szombat és vasárnap este 18.00 órától lesz megtekinthető az Egy földalatti karácsony című zenés színdarab a Petőfibányai Művelődési Házban. Mindenkit szeretettel várunk! Éppen ezért: az előkészületek, a vendégfogadás és utómunkálatok… miatt, legközelebb kedden indulunk bábos utunknak újra.